Nagrade i priznanja

09. – 10.11.2012. Škola je učestvovala u međunarodnom projektu pisanja knjige "Pišem jaz, pišeš ti, beremo vsi" koji organizuje Školki center Celje-Slovenija. Učenica naše škole Emina Đoković u ovoj knjizi napisala je jedno poglavlje. U Celju, u ime naše škole bili su direktor Žarko Borovinić, pomoćnik direktora Srećko Kljajić, profesor Zorka Milačić i učenica Emina Đoković.

18.12.2012. Naša škola je učestvovala na 54. Međunarodnoj atletskoj trci "19. decembar". Učenica naše škole Radulović Ksenija osvojila je prvo mjesto u disciplini 1000m - juniorke. Naša škola je osvojila prvo mjesto u ukupnom plasmanu srednjih škola, a najuspješniji profesor srednjih škola je član našeg kolektiva profesor fizičkog vaspitanja Đinović Miodrag.

19.12.2012. Povodom dana Oslobođenja Podgorice naša škola je učestvovala u košarci i malom fudbalu. U malom fudbalu je osvojeno prvo mjesto.

29.12.2012. Glavni grad Podgorica na kraju godine upriličio je svečanost gdje su proglašeni najbolji iz oblasti sporta u 2012. godini. Plaketa za poseban doprinos u razvoju školskog sporta uručena je profesoru fizičkog vaspitanju iz naše škole Đukanu Mrdaku.

23.03.2012. Učenici naše škole zajedno sa učenicima Elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" osvojili su drugo mjesto na Međunarodnom takmičenju u robotici održanom u Bukureštu. Našu školu su predstavljali Aleksandar Lukačević, Stefan Drobnjak, Jelena Šavelić, Maja Bajčeta i Milica Radunović, zajedno sa nastavnikom Vasilijem Kovačević i direktorom škole Žarkom Borovinićem.

30.03.2013. Naša škola je učestvovala u "13. Ultra maratonu – Montenegro 2013. godine". Učenica naše škole Ksenija Radulović osvojila je prvo mjesto u disciplini 800 metara. Profesor naše škole Miodrag Đinović osvojio je prvo mjesto kao najuspješniji profesor srednje škole. Naša škola osvojila je prvo mjesto u ekipnom plasmanu srednjih škola.

Aprilu 2013. Naša škola je učestvovala na takmičenju iz Mašinskih elemenata i tehničkog crtanja u Baru. Učenici su osvojili 7 i 12 mjesto.

24.05.2013 Naša škola je učestvovala na Sajamu mladih pronalazača "Budite invetivni" u Podgorici. Osvojena je nagrada za najfunkcionalniji pronalazak – "Regulator sjedišta bicikla". Mentori ekipe koja je učestvovala iz naše škole su bili Kovačević Vasilije i Kostić Srđa.

25.05.2013. Na takmičenju iz automehatronike u Tivtu, naši učenici Aleksandar Lukačević i Luka Minić osvojili su prvo i drugo mjesto. Učenike su na ovom takmičenju vodili nastavnik Slavko Miranović i Ivan Jevrić.